Idag blev det inlagd strömming, det är ju så gott!
Ska ju vara lite juligt så jag brer ett tunt lager grovkornig senap på filén. Fortsätter med hackad dill/persilja och gräslök.
Egentligen är det godast att panera med rågmjöl, men här ska det vara glutenfritt och Finax variant på ströbröd är jättebra.
Stek i riktigt smör. Såklart.
Lagen är enkel, ättika, vatten, salt, socker, kryddpepparkorn och rödlök. Fast jag minskar alltid på sockret lite grand. Man kan ju lägga i t ex morot också, men jag struntade i det.
Nu står hela härligheten i kylskåpet.
Visst är det käckt med Google, massor av recept i ett nafs!
Har alltid med mig datorn i köket.
Och nu ska jag ha ett stort glas julmust, gott!
Hej hopp
Kul att få hälsa på dig här i (på?) din nya blogg. Synd bara att du inte bjuder på något godare än strömming, vilket är ungefär det enda jag inte äter. ;0)
SvaraRaderaJag har också startat upp en liten blogg som i nuläget mest handlar om stickning, får se vad som händer sedan när koftan jag stickar är klar.
Det ska bli trevligt att följa dig härinne och du vet att jag håller alla mina tummar för att din tid som arbetslös ska bli så kort som möjligt.
Och nu ska jag ut i köket och köra igång med köttbullsomgång nummer två för idag, får dela upp stekandet lite eftersom ryggen är lite tjurig.